Автентичні карпатські рецепти, мовою оригіналу. Автентичний рецепт - карпатський бограч.

 

Автентичний рецепт- Бограч. Мовою оригіналу.

 

У великий котел (вадь у горниць) мечеме нарізану солонину. Кой она пустить сок, мечеме надрубіцьковану цибулю.
Кой тота зазолотиться, сиплеме паприґу тай мечеме нарізаноє м'ясо (водь ребра). Наполовину тушиме.
Мечеме нарізані морковку тай петрушку, пак свіжу паприґу тай парадички. Лиєме крехту води. Тушиме.
Кой м'ясо буде майже готовоє, заливаєме вшитко водов, мечеме на­чищену крумплю, солиме, поприме. Вариме.
Чиниме ложков галушки тай мечеме їх у кипляток. Заправляєме потрощеним чесноком тай зеленньов.




Iнгредієнти рецепту:

 

свинна м'якоть

750 г

м'якоть свинини

водь ребра

1 кг

або ребера

цибуля

300 г

цибуля

паприґа черлена молота

за смаком

перець червоний мелений

солодка паприґа

2ст.л

солодкий перець

бужена солонина

150г

копчене сало

морковка

300 г

морква

корінь петрушки свіжоа солодкоа

200 г

корінь петрушки свіжий

паприґа

350 г

солодкий перець

парадички

600 г

помідори

крумплі

800 г

картопля

мука

300 г

борошно

яйця

2 шт

яйця

чеснок

30 г

часник

зелень петрушки

за смаком

зелень петрушки

сіль, попер

за смаком

сіль, перець

 
Спосіб приготування:

У великий казан (чи каструлю) кидаємо нарізане сало. Коли воно пустить сік, кидаємо подрібнену цибулю.

Коли вона зазолотиться, сиплемо червоний перець і додаємо нарізане м'ясо (або ребра). Тушимо до напівготовності.
Кидаємо нарізані моркву і петрушку, потім перець і помідори. Підливаємо трохи води. Тушкуємо.
Коли м'ясо буде майже готове, заливаємо все водою, додаємо картоплю, солимо, перчимо. Варимо до готовності.
Із муки і яєць робимо тісто, ложкою кидаємо його у бограч, який вже кипить. Робляться галушки. Заправляємо подавленим часником і зеленню.


Смачного!


Щиро бажаємо Вам міцного здоров'я і казкового відпочинку в Карпатах!
Пам'ятайте! – здоров'я не можна купити, ним можна тільки розплатитися!